Olen tainnut jossain vaiheessa kertoa tässä blogissa toisesta harrastuksestani, kirjoittamisesta. Ennen kuin aloin harrastamaan tätä lajia, näin aiheesta videon ja videon nähtyäni kirjoitin lyhyen kuvauksen siitä. Kuvaus julkaistiin Seinäjokinen -lehdessä 9.4.2010, jossa olen avustavana pakijoitsijana.

Tämän kirjoitettuani päätin aloittaa tämän harrastuksen, joten se on suuressa osassa myös inspiroinut ja motivoinut minua jatkamaan. Ehkä tämä tarina saa myös teidät lukijat innostumaan aiheesta enemmän.

Näin kesän kunniaksi ajattelin myös jakaa kyseisen tarinan tässä blogissanikin:

Lanteen keikutusta nurmella

"Tyttö oli vetreä ja hoikka. Hänen tahdissaan ei pysynyt monikaan ja hänen liikkeensä olivat henkeäsalpaavia. Vanne vyötäröllä keikkui puolelta toiselle musiikin tahtiin. Hänen asukokonaisuus oli kaunis ja siro, niin kuin hän itsekin. Hänen hiukset olivat kiinni lujasti päälaessa pienellä nutturalla. Hän hymyili koko ajan ja nautti olostaan täysillä. Tuo näky: tyttö tekemässä sitä, mitä rakastaa, oli jotain aivan uskomatonta. Tuo tanssi, nuo liikkeet ja vanteen heilahdukset saivat minutkin innostumaan lajista. Lajin nimi on Hoopdance eli Vannetanssi. Ensimmäisen videon aiheesta nähtyäni, piti nähdä toinenkin ja toisen jälkeen totta kai seuraava. Tätä jatkui niin pitkään että olin tehnyt päätökseni. Haluan harrastaa tuota lajia. En ole koskaan juuri pitänyt liikunnasta ja tuo laji olisi jotain erilaista verrattuna johonkin lenkkeilyyn tai tylsään jumppaamiseen. Tuossa lajissa voisi olla sitä jotain, erilaista kuin muilla. En olisi yksi monien joukosta, jotka harrastaisivat sitä vaan yksi harvoista. Olisin ainutlaatuinen. Ehkä tämä olisi se laji, jota olen odottanut koko ikäni. Löysinkö vihdoinkin sen lajin, jonka avulla minäkin innostun liikkumaan?
Luin internetin keskustelupalstoilta aiheesta ja sen sanottiin olevan yllättävänkin tehokasta. Voisin vaikka katsella samaan aikaan TV:tä ja pyöritellä vannetta. Puoli tuntia päivässä ja mitä siitä tulee kolmessa kuukaudessa? Hoikka, iloinen tyttö vai pullea, surullinen masentuja? Sen näkee sitten...
Miten minusta voisi tulla yhtä taitava kuin tuo videon tyttö? Ehkä harjoittelulla ja harjoittelulla ja harjoittelulla... Kesä on tulossa ja silloin on hyvä sää olla ulkona. Mikä sen mukavampi tapa ulkoilla kuin pieni tanssi paljain jaloin pehmeällä nurmella? Tästä voisi tulla uusi harrastukseni.
Mutta miten aloitan? Vanne kaupasta vai suoraan kotiovelle internetistä? Tapoja on monia mutta ensin metsästämään sitä oikeaa vannetta kaupasta. Jos kaupoista ei löydy, niin sitten täytyy ottaa yhteys Ouluun ja tilata sieltä eräältä vannetanssin opettajalta.
Vanteita on monenlaisia ja haluaisin etsiä itselleni tarpeeksi suuren ja painavan, että olisi mahdollisimman helppo aloittaa kyseinen harrastus. Olen lukenut että vanteen mittaan ei vaikuta ihmisen paino tai pituus, vaan onko hän aloittelija vai kokenut. Pienet ja kevyet vanteet ovat haastavampia ja sopivat siksi kokeneemmille. Minulle sen sijaan sopisi suuri ja painava, sillä silloin vanteen pyörimisliike hidastuu ja vanne pysyy paremmin lanteilla. Tässä tapauksessa en etsi mitään lasten leluja vaan oikeaa vannetta. Olen nähnyt kuvia niistä internetistä, ehkä löydän niitä myös kaupoista.
Vannetanssi näytti vähän sirkusmaiselta tanssilta. Usein vain lapset sitä harrastavat, mutta kyllä siitä riittää iloa meille aikuisillekin. Tuleeko minusta tämän jälkeen sirkuksen vetonaula vai ihan tavallinen tyttö kesäisissä leikeissään?"